contact: via info @ carino-sieraden.nl - Voor bestellingen binnen Nederland geldt vanaf 30.- GRATIS verzending.

Maten en Onderhoud

De juiste maat
 
Hoe kiest u de juiste maat? Bij een aantal producten is het mogelijk uit diverse maten te kiezen. Twijfelt u over uw eigen polsmaat dan is deze gemakkelijk na te meten met een meetlint. Let echter wel op!  Tussen de rechter en de linker pols kan een verschil zitten! 
Meet u polsomtrek over het breedste punt van uw pols (over de polsgewrichten). Daar telt u 1,5 cm bij op. Komt u op een half getal? Rond deze dan altijd af naar boven. Voorbeeld: gemeten polsomtrek 17cm +1.5 cm komt u op 18.5cm. Dan kiest u een armband van 19cm. 
 • 17/18cm klein
 • 19cm gemiddeld
 • 20/21cm groot
 • 21/23cm extra groot

Polsomtrek (gemeten over breedste punt)
 • <16 cm = klein 
 • 17-18cm = gemiddeld 
 • 19cm = groot 
 • 20> = extra groot 

Verder geldt voor (bijna) alle sieraden dat deze met de hand voor u gemaakt worden dus staat de juiste maat er niet bij? Of twijfelt u of de maat goed is. Neem dan voor het bestellen contact met ons op. Zo kunnen wij u adviseren en eventueel de lengte aanpassen. 
 
Lengte colliers
Als er een lengte bij een collier staat vermeld is dit altijd alleen de lengte van het collier zelf dus NIET incl. hanger. Hieronder staat een overzicht zodat u een idee heeft hoe de diverse lengtes vallen. 
 
Ringmaten
Je kunt op twee verschillende manieren een ringmaat meten. Je kunt de diameter meten en je kunt de omtrek meten. Hieronder vind je een overzicht hoe de maten overeekomen met zowel diameter als omtrek. 
Hoe bepaal je nu uiteindelijk de juiste maat? Je kunt het gemakkelijkste een ring pakken die je prettig draagt (maar ook het meeste overeenkomt met de ring die je wil bestellen). De ring leg je vervolgens op een liniaal en je kunt nu gemakkelijk de diameter aflezen. Pak een ring die niet heel breed en/of heel smal is. Brede ringen zitten strakker dan hele smalle ringen en zijn daardoor meestal een halve tot hele maat groter. 
Heb je geen ring die geschikt is of wil je de nieuwe ring om een andere vinger dragen dan kun je ook een papiertje of lintje pakken. Doe deze losjes om je vinger (houd rekening met het feit dat de knokkel vaak het breedste punt is en de ring daarover moet). Zet een steepje op het papiertje waar de uiteinden elkaar raken en meet dit vervolgens op. 
 
De ringen die wij verkopen op de site zijn gemaakt van leer. Dit zal naar mate de ring gedragen wordt oprekken. Je kunt bijvoorbeeld de ring in eerste instantie om de kleinste vinger dragen en deze dan later doorschuiven naar een grotere vinger. Wil je dat je ring lang mooi blijft? Doe deze dan altijd af met handen wassen en andere activiteiten waarbij de handen nat worden (zie ook onderaan deze pagina).  
 
 
Ondanks deze methodes blijft het altijd lastig. Dit komt omdat elke pasvorm anders is. Brede ringen vallen strakker en zijn daardoor vaak een halve tot hele maat groter dan smalle ringen. Ook temperatuur kan invloed hebben op de ringmaat. Als het warm is heb je dikkere vingers dan als het koud is. Het is per persoon verschillend hoeveel verschil dit maakt. De ene persoon heeft hier veel meer last van dan een ander persoon. Als je twijftelt over de maat meet dan meerdere keren per dag zodat je een duidelijk beeld hebt. 
 
Ringen die op maat gemaakt worden kunnen niet worden geruild. Twijfel je erg over de maat stuur ons dan voor het bestellen een bericht zodat wij kunnen adviseren. 
 
 
Onderhoud van uw Carino-Sieraad
 • Vermijd contact met: water, parfum en alcohol. Deze zullen ervoor zorgen dat sommige materialen verkleuren en/of beschadigen. 
 • Draag uw sieraden nooit 's nachts. Hierdoor kunnen onderdelen losraken en/of beschadigen. 
 • Verkleuren van huid en sieraden is mede afhankelijk van de zuurtegraad in de huid. Hoe zuurder de huid hoe sneller sieraden verkleuren
 • Draag uw sieraden nooit wanneer u overmatig transpireert (sauna, zwembad en sporten). Transpiratievocht bevat veel zuren.
 • Pas altijd op met kleine kinderen en kleine onderdelen ivm. stikkingsgevaar.
 • Zoetwaterparels kunnen niet tegen alcohol en water. 
 • Foto schuivers en hangers zijn niet bestand tegen water en kunnen onherstelbaar beschadigen door vocht. 
 • Bewaar uw sieraden nooit in de badkamer of andere vochtige ruimte.
 • Leren ringen zijn niet bestand tegen water en doe deze dus altijd af met handen wassen of andere activiteiten waarbij de handen nat worden.